dinsdag 4 december 2012

Scorpion Exoledlite: verlichting op je helm




Terwijl half Nederland lijdt aan een winterdepressie brengt helmfabricant Scorpion verlichting in deze donkere wintermaanden: een ‘denkende’ helm met ledverlichting.


Sensoren

De Exoledlite-verlichting in de helm registreert je rijgedrag met behulp van sensoren. Bij snel optrekken maak je de blits met oplichtende stroken aan de zijkant van de helm. Op het moment dat je vol in de ankers gaat wordt de bestuurder achter je gewaarschuwd doormiddel van een rood licht op de achterkant van de helm.

Veiligheid

Nu weten we allemaal dat hard remmen in de winterperiode kan resulteren in een smak op het asfalt. Ook daar is bij het ontwikkelen van deze helm rekening mee gehouden. Wanneer de sensoren een niet-verticale positie detecteren – bijvoorbeeld wanneer je op de grond ligt – gaat alle verlichting op vol vermogen knipperen. Wel zo veilig wanneer je in het donker onderuit gaat.

Techniek

De accu voor de verlichting is makkelijk op te laden via een aansluiting aan de onderkant van de helm. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid waar de sensoren op reageren in te stellen. Dit maakt de helm geschikt voor zowel ritjes binnen de bebouwde kom als op de snelweg. Ondanks al deze snufjes is de helm volgens Scorpion ultralicht en veilig.

Verwacht wordt dat het systeem eind 2012 leverbaar is voor de Exo-1000 Air en de VX-20 Air. Meer informatie is te vinden op de website van Scorpion.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten