woensdag 12 december 2012

Offroad rit in de winter!


De winter is over het algemeen de periode waarin de meeste motorrijders de motor laten staan. Motorclub AMBC uit Staphorst daagt motorrijders echter uit om de kou te trotseren. Op vrijdag 28 december organiseert de club de ‘Stapperster Veldrit’,  een tocht van 40 kilometer voor offroadmotoren en quads.

 Traditioneel had AMBC altijd een rit door de landelijke omgeving van Staphorst. Hier kwam in de jaren ’90 een einde aan. Maar enkele jaren gelden begon de club met het organiseren van deze offroad rit in de winterperiode. Dit brengt natuurlijk wel het risico met zich mee dat de tocht wordt afgelast vanwege slechte weersomstandigheden. Al is dat de laatste jaren amper voorgekomen.

De tocht begint bij Hofstede Motoren aan de industrieweg in Staphorst. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur en vanaf 9.30 uur wordt de route open gesteld. Het is dit jaar voor het eerst dat ook quads worden toegelaten tot de rit. Dit is mogelijk dankzij enkele aanpassingen in de route.

Voor zowel motoren als quads geldt de eis dat ze gekentekend en goedgekeurd moeten zijn voor de openbare weg. Voor aanvang van de tocht ondergaat elk voertuig een verplichte technische keuring. Zonder keuring is deelname aan de tocht uitgesloten.

Inschrijfformulieren en meer informatie over de tocht zijn te vinden op: www.ambc-staphorst.nl    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten