woensdag 30 januari 2013

Meld asfaltschade


 Gaten, scheuren en barsten; de kou is voorbij en wat achterblijft is kapot gevroren asfalt. Vervelend en ook nog eens gevaarlijk. Hoe ontstaat die schade en wat doe je ertegen?


Bij lage temperaturen wordt het bindingsmiddel in het wegdek brosser en ontstaan er scheurtjes in het asfalt. In de winter zorgt de combinatie van regen en vorst voor ijsvorming in deze scheurtjes. Het ijs zet uit waardoor de scheurtjes groter worden en het asfalt langzaam verandert in gatenkaas.

Daarom heeft de Verkeersinformatiedienst (VID) een speciale sms-dienst in het leven geroepen om schade aan het asfalt te melden. Dit is alleen mogelijk op genummerde wegen. Om een melding te maken sms je “VID GAT wegnummer rijrichting hectometrering” naar 4414.

In het geval van het hectometerpaaltje op de afbeelding sms je dus: “VID GAT A13 re 17,2”.


Voor het verzenden van het bericht betaal je de standaard sms kosten. Na het maken van de melding ontvang je een gratis bericht ter bevestiging. Meer informatie over het melden van asfaltschade is te vinden op de website van de Verkeersinformatiedienst. Hierop worden alle meldingen weergegeven op een kaartje zodat je precies kan zien waar je rekening moet houden met een slecht wegdek.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten